Happy Home – begeleiding bij adoptie en herplaatsing

Heb jij een hond geadopteerd uit het buitenland? Of komt jou nieuwe viervoeter uit het asiel of heb je hem overgenomen van een ander gezin? Wat fijn dat jij deze hond een nieuwe kans geeft!
Belangrijk is om je te realiseren dat deze hond tijd nodig heeft om aan zijn nieuwe huis te wennen en aan jou als baasje. Wist je dat het gemiddeld zo’n vier maanden kost voordat de hond zichzelf helemaal durft te laten zien bij jou? De vertrouwensband moet opgebouwd worden en dit kost tijd, zeker voor honden met een rugzakje.
Daarom is het extra belangrijk om de hond vanaf het begin af aan de juiste begeleiding te bieden in allerlei nieuwe en misschien wel spannende situaties. Hierdoor zal jullie onderlinge band snel groeien en zal het heropvoeden makkelijker gaan.

Wil jij je hond de begeleiding bieden die hij verdient? En wil je van een professional leren hoe je dit het beste kunt doen? Kies dan voor één van onze onderstaande ‘Happy Home’ trajecten:

 

Traject: Happy Home

Dit traject bestaat uit 5 sessies en start alvorens de hond in huis is. Onze gedragskundige gaat jou (en je gezinsleden) tijdens het eerste bezoek uitleg geven over hoe je de de hond het beste kan verwelkomen in jullie gezin. Hoe ga je de eerste dagen met de hond om, wat doe je wel en niet, wat is een goede slaapplaats en ook leren we hoe je aan je hond kunt zien of hij zich op zijn gemak voelt of niet.

Tijdens de volgende sessies blijven we aandacht besteden aan het leren lezen van de hond om miscommunicatie te voorkomen. Er wordt goed na het karakter van de hond gekeken en uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele eerder opgelopen trauma’s. Ook leren we je hoe je de wandelingen zo prettig mogelijk kunt laten verlopen, hoe je de hond goed kunt leren omgaan met de prikkels in zijn omgeving, hoe je het contact versterkt, hoe je de hond leert altijd weer bij je te komen als je roept en uiteraard is er ruimte voor het stellen van alle vragen die je hebt.

Wanneer dit alles goed gaat zal er tijdens de volgende sessies een beginnetje gemaakt worden met het aanleren van verdere basiscommando’s,

De afspraken zullen zo veel mogelijk op de volgende momenten plaats vinden:

Sessie 1: Eén week voordat de hond in huis komt
Sessie 2: Binnen 10 dagen nadat de hond in huis gekomen is
Sessie 3 t/m 5: circa 4, 8 en 12 weken nadat de hond in huis gekomen is.

De eerste drie sessies zullen bij jou thuis plaatsvinden. De laatste twee sessies kunnen – indien dit functioneel is – ook op een andere plek, zoals onze trainingslocatie, plaatsvinden.

Vaak kan, indien gewenst, na dit traject deelgenomen worden aan een groepscursus op de hondenschool.

 


Traject: Happy Home Basic

Dit traject bestaat uit 3 sessies en kan gestart worden wanneer de hond al in huis is. Tijdens de eerste sessie wordt er goed na het karakter van de hond gekeken en naar mogelijke trauma’s die in het verleden zijn ontstaan. Hierdoor kan er een inschatting gemaakt worden van aan welke doelen er in eerste instantie gewerkt kan worden tijdens het heropvoeden. In overleg worden de volgende twee sessies gepland waarin je veel zal leren over de honden lichaamstaal en zal er samen aan het behalen van de eerder opgestelde doelen gewerkt worden.

 

Gedragsbegeleiding:

Is de hond al (enige tijd) in huis en merk je dat er toch een aantal gedragsproblemen zijn ontstaan? Kies dan voor gedragsbegeleiding. Klik hier voor meer informatie.

 

Prijzen:

  • Traject: Happy home € 400,- euro
  • Traject: Happy home basic € 250,- euro

Alle bovenstaande bedragen zijn inclusief btw en exclusief reiskosten (€ 0,35 cent per km. berekend vanaf de locatie van de beschikbare professional tot de locatie waar de begeleiding plaats zal vinden)

Voor het maken van een afspraak voor een van bovenstaande trajecten of een gedragsconsult mail naar info@hondenschoolconsequent.nl