Visie en Werkwijze

Honden denken dat mensen honden zijn en mensen denken dat honden mensen zijn..’

Visie en werkwijze

Hierdoor wil er tussen hond en baas weleens miscommunicatie ontstaan. Wij proberen de mensen duidelijk te maken dat ‘honden honden zijn’ en dat zij reageren hoe ze reageren omdat ze niet anders kunnen. Wij mensen zullen ons dus moeten verdiepen in hondengedrag. Dit leert u bij ons in de cursussen.

Wij trainen de honden op de positieve manier. Dat wil zeggen dat we geen gebruik van maken fysieke correcties. Door het geven van fysieke correcties stopt de hond hooguit op dat moment met het ongewenste gedrag om de correctie te vermijden. Je leert de hond in een soortgelijke situatie echter geen nieuw (wel gewenst) gedrag aan. Bovendien zet het geven van fysieke correcties de relatie met je hond onder druk. Het is vele malen effectiever om gewenst gedrag van je hond te versterken door dit te belonen. De hond zal het op deze manier leuk vinden om met jou te trainen en voor je te werken en zal goed naar je luisteren.

Positief trainen betekent niet dat we geen leiding geven aan de hond. Elke hond heeft sturing nodig. Het is aan ons baasjes om dit op de juiste manier te geven. Dat betekent dat je grenzen stelt in je training en in het dagelijks leven.

Slip-, wurg-, prikkettingen en andere corrigerende middelen zijn dan niet toegestaan tijdens onze trainingen.

De groepsgrootte bij de groepstrainingen houden wij klein (max 7 honden per instructeur) om de kwaliteit te waarborgen en iedereen voldoende aandacht te kunnen geven. Mocht tijdens een groepstraining blijken dat er een gedragsprobleem aanwezig is waar tijdens de groepstraining niet voldoende aandacht aan besteed kan worden, dan kiezen wij ervoor de hond en cursist privébegeleiding aan te bieden.