Puppy cursus

‘Want kleine hondjes worden groot’

Wist je dat de eerste maanden van een hondenleven bepalend zijn voor de rest van zijn leven? Tot de leeftijd van 12 weken zijn honden open, nieuwsgierig en kennen ze nog weinig angst. Daarom is het van groot belang om vroeg te starten met misschien wel het belangrijkste onderdeel van de opvoeding van je pup; de socialisatie.

Tijdens de eerste lessen zullen we o.a. middels zgn. ‘puppy gym’ oefeningen de hond laten kennismaken met verschillende materialen en ondergronden, werken we aan lichaamsbesef en stimuleren we de verschillende zintuigen. Ook is er ruimte voor spel met andere pups waarbij we jou als baasje de hondenlichaamstaal leren en we vertellen waar je op moet letten als je je hond met andere honden wilt laten laat spelen.

Vervolgens wordt er in de volgende lessen veel aandacht besteed aan het opbouwen van een goed contact tussen baas en hond en leren we jou oefeningen aan die je met je hond kunt doen om hem te leren met prikkels om te gaan en zelfbeheersing te krijgen. Uiteraard leren we ook een aantal basis commando’s aan zoals het hierkomen, zitten en de hand-cue. Op deze manier leggen we een mooie basis voor de verdere opvoeding.

Naast het aanleren van sociale- en praktische vaardigheden wordt er uiteraard aandacht besteed aan onderwerpen zoals de zindelijkheid, benchtraining, het leren alleen thuisblijven, etc. en kun je vragen stellen over dingen waar je tegenaan loopt.

Er is niet alleen veel aandacht voor de honden, maar minimaal net zoveel aandacht voor jou als baasje. Wanneer jij begrijpt hoe je hond leert en wat hij  probeert te communiceren zal je ervaren dat het trainen steeds leuker wordt en beter gaat.

Praktische informatie:

De cursus bestaat uit 8 lessen. Je krijgt les in kleine groepen van 4 deelnemers gedurende 45 minuten. Elke les heeft een thema met bijpassende oefeningen waar je in de week na de les thuis verder mee oefent. Je ontvangt tevens een hand-out waarin alle oefeningen uitgeschreven zijn én met links naar de filmpjes waarin de oefeningen voorgedaan worden.

In sommige gevallen stromen er tijdens de eerste lessen nieuwe pups in. In dat geval krijg je mogelijk gratis extra les. Je wordt hier uiteraard zo snel mogelijk over geïnformeerd.

Corona virus:
Wanneer we i.v.m. het corona virus helemaal geen groepslessen meer mogen geven, wordt er overgeschakeld naar online lessen. We doen dit via ‘zoom’. Hierbij wordt de hand-out gebruikt, waarin alle oefeningen stap voor stap uitgewerkt zijn incl. trainingsvideo’s. Er wordt geen lesgeld gerestitueerd en lessen kunnen niet in ingehaald worden.

 

Je kunt je hieronder aanmelden voor één van onderstaande cursussen wanneer je pup –  op de start datum – tussen de 8 en 14 weken oud is.
Is er geen cursus zichtbaar? Dat zitten we op dit moment  helaas vol. Blijf deze pagina in de gaten houden, we starten zeer regelmatig nieuwe groepen.

 

 

 

.
.