Gedragsbegeleiding

‘Hij doet niets hoor!’

Ziet jou hond soortgenoten als vijanden op vier poten? Kan bezoek niet rustig een kopje koffie komen drinken? Heb je een adoptie / herplaats hond die erg moet wennen aan zijn nieuwe omgeving? Plast je hond in huis, wil hij niet alleen gelaten worden, blaft hij de hele buurt bij elkaar? Of is er sprake van andere gedragsproblematiek? Dan is het tijd om hier iets aan te doen!

Gedragsconsult

Gedragsbegeleiding begint altijd met het invullen van een intake formulier die je per mail toegestuurd krijgt. Vervolgens komt de gedragsdeskundige bij je thuis voor het gedragsconsult. Dit duurt circa 75 tot 90 minuten. Tijdens dit consult wordt de problematiek besproken en proberen we de oorzaak van het probleem gedrag te achterhalen. De hond wordt geobserveerd en indien nodig wordt er een aantal kleine testjes afgenomen. Al tijdens dit eerste consult krijg je tips en adviezen over hoe je het beste met het probleemgedrag kunt omgaan. Soms is één consult voldoende. Indien je het prettig vindt om in de week/maand na het consult telefonisch kort te evalueren is dit mogelijk.

Wanneer je de informatie, tips en adviezen na het consult op papier wilt ontvangen om het nog eens terug te lezen of wanneer een dierenarts hierom vraagt wanneer er bijvoorbeeld medicatie geadviseerd wordt is het mogelijk een adviesrapport te ontvangen binnen enkele weken na het gedragsconsult.

Gedragsbegeleiding

Wanneer meer begeleiding wenselijk is kun je na het eerste gedragsconsult een vervolg afspraak maken voor verdere gedragsbegeleiding. We gaan dan echt praktisch aan de slag. We leren de hond nieuw gewenst gedrag aan waardoor de problematiek verminderd en vaak zelfs op den duur helemaal verdwijnt. Natuurlijk speelt daarbij de motivatie van de eigenaar een grote rol. Dit kan bij je thuis of op een andere locatie plaatsvinden, afhankelijk van het geen getraind moet worden. Gedragsbegeleiding duurt circa 45 minuten.

Prijzen:

  • Gedragsconsult € 85,- euro
  • Adviesrapport € 39,- euro (optioneel)
  • Gedragsbegeleiding (vervolg op het gedragsconsult) € 65,- euro

Alle bovenstaande bedragen zijn inclusief btw en exclusief reiskosten (€ 0,35 cent per km. berekend vanaf de locatie van de beschikbare trainer of gedragskundige tot de locatie waar de begeleiding plaats zal vinden)

Voor het maken van een afspraak voor een gedragsconsult, gedragsbegeleiding of individuele begeleiding mail naar info@hondenschoolconsequent.nl