Kom jij ons team versterken? Bekijk onze vacatures

gedragstherapie


Steken de buren al gelijk de straat over als ze u en uw hond aan zien komen? Kan de visite niet rustig een kopje koffie drinken? Ziet uw hond soortgenoten als vijanden op vier poten? Gromt uw hond tegen u als hij met een botje of speeltje bezig is? Sleurt hij u tijdens wandelingen het hele park door? Geeft uw hond u geen rust meer en blaft hij de hele tijd, wil hij alsmaar spelen, pootje geven of mee uit?

Dan is het nu tijd om hier iets aan te gaan doen!

Dit zijn overigens maar een paar voorbeelden van allemaal heel herkenbare gedragingen van de hond. In het begin stoorde u zich er misschien niet zo aan. Zeker wanneer ze nog klein zijn is alles schattig en leuk. Maar nu begint het u (en soms ook uw omgeving) zo langzamerhand behoorlijk te irriteren. Veel gedrag ‘sluipt' er ongemerkt in en voor u het in de gaten heeft, is het uit de hand gelopen en moet er wat gebeuren.
Gedragstherapie helpt u te laten zien hoe dit gedrag zich in de loop der tijd heeft kunnen ontwikkelen en vervolgens leert u om het gedrag weer in goede banen te leiden. In bijna alle gevallen is er iets aan het probleemgedrag te doen.


Hoe werkt het?

Gedragstherapie gebeurt bij u thuis. Thuis voelen u en uw hond zich het meest op hun gemak. Thuis is ook veel beter te zien hoe de hond zich gedraagt ten opzichte van u, uw huisgenoten en eventuele andere huisdieren. Als het nodig is, gaan u en uw hond ook onder begeleiding de straat op. Bijvoorbeeld in het geval dat uw hond uitvalt naar andere honden.

Tijdens het eerste bezoek wordt de problematiek besproken en we proberen de oorzaak van het probleem gedrag te achterhalen. De hond geobserveerd en wordt er indien nodig een gedragstest bij uw hond afgenomen. Al tijdens het eerst bezoek krijgt u tips en adviezen over hoe u met het probleemgedrag dient om te gaan.

Wanneer het nodig is plannen we direct een volgende afspraak om u en uw hond te begeleiden. We gaan dan echt praktisch aan de slag. We leren de hond nieuw gewenst gedrag aan waardoor de problematiek verminderd en vaak zelfs op den duur helemaal verdwijnt. Natuurlijk speelt daarbij de motivatie van de eigenaar een grote rol.

 

Prijzen:

  • Eerste gedragsconsult aan huis € 85,- exclusief reiskosten (duur: circa 75-90 minuten)
  • Gedragsbegeleiding (vervolg op eerste consult) € 65,- exclusief reiskosten (duur: circa 45-60 minuten)
  • Gedrags/begeleidingsrapport € 35,- (optioneel)
  • Reiskosten € 0,30 cent per km (berekend vanaf Doetinchem)