Kom jij ons team versterken? Bekijk onze vacatures

speuren

Wat is er fijner voor uw hond om te doen dan waar hij goed in is? Honden hebben een geweldig reukvermogen. We hoeven ze tijdens deze training dan ook niet leren om te ruiken of speuren.

Wij leren ze alleen doelgericht hun neus te gebruiken in het uitwerken van een spoor. Omdat we dit druk- en dwangloos doen is dit voor iedere hond een feestje! Speuren is puur teamwork. U leert uw hond lezen zodat u kunt zien of hij 'op het spoor zit'. Tijdens het speuren geeft u geen commando's. U laat de hond zelfstandig werken. De hond moet zich hiervoor namelijk goed kunnen concentreren. Commando's van ons leiden daarbij alleen maar af.

Tijdens het speuren ontwikkelen de zintuigen van uw hond zich optimaal. En dat is heerlijk voor het dier. U merkt al zeer snel dat uw hond u verreweg de baas is als het gaat om de ontwikkeling van zintuigen. 

Tijdens het speuren wordt uw hond zowel fysiek als mentaal uitgedaagd; geef uw hond deze kans en meldt u aan!

Voor wie is Speuren bedoeld?

Voor mensen die iets leuks willen doen met hun hond. De hond heeft niet een bepaald niveau in de gehoorzaamheid of een bepaalde leeftijd nodig.

Wat is speuren precies?

De naam Speuren zegt eigenlijk alles over de inhoud van de les. We gaan 'speuren' in de praktijk. Dit kunnen we op verschillende locaties doen. Op een veld, in het bos, in de bebouwde kom of op het industrie terrein. We leren de hond de sporenloper (het zogenaamde vermiste persoon) te zoeken. 

Kosten speuren privé training: 50,- euro p.p. per les (45 minuten)
Kosten speuren duo- training: 25,- euro p.p. per les (45 minuten)