Bianca

Dag allemaal,

Ik ben Bianca en ik geef sinds 2023 les bij Hondenschool Consequent.

Mijn liefde voor het lesgeven is begonnen nadat ik zelf alle gehoorzaamheidscursussen heb gevolgd, met mijn eigen hond Dino (toen nog een “onstuimige” kruising labrador/flatcoated reu) waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Het meest belangrijke was voor mij wel rekening te houden met de eigenschappen van het ras van je hond en sommige “eigenaardigheden” ook te accepteren.

Ik werd gevraagd om te assisteren bij het lesgeven, toen nog op een andere hondenschool. Met veel passie heb ik dat gedaan en een paar jaar geleden heb ik de opleiding tot kynologisch instructeur volledig afgerond.

Ik vind het ontzettend leuk om anderen te begeleiden met de opvoeding van hun hond. Dus ik zie jullie graag bij Hondenschool Consequent!

Marjolein

Hoi allemaal,

Ik ben Marjolein Kok.

Sinds januari 2022 geef ik les bij Hondenschool Consequent. Misschien heb je me in 2021 ook al gezien op de hondenschool, toen liep ik stage voor mijn opleiding tot kynologisch instructeur (Martin Gaus Academie) die ik dit jaar hoop af te ronden.

Ik zie ernaar uit jullie te ontmoeten op Hondenschool Consequent

Deborah

Dag allemaal,

Ik ben Deborah en ik geef sinds 2019 puppycursus bij Hondenschool Consequent.

Ellen

Hallo allemaal,

Ik ben Ellen van de Stelt. Ik begeleid mensen al jaren met het (her)opvoeden van hun hond en sinds de zomer van 2019 ben ik trainer bij Hondenschool Consequent. Ik vind het een feestje om te zien hoe honden en hun eigenaren zich ontwikkelen gedurende de cursus. Na mijn eerste opleiding tot hondengedragsadviseur jaren geleden, heb ik in 2022 opnieuw een diploma in de hondeninstructeurs wereld behaald, nu bij opleidingsinstituut Annorlunda. Ik geef zowel groepslessen als gedragsbegeleidingen en wie weet komen we elkaar binnenkort tegen bij Hondenschool Consequent.

Ellen

Hallo, mijn naam is Ellen Pietersen en sinds 2014 geef ik les bij Hondenschool Consequent.

Toen mijn Oud Duitse Herder Nobi een pup was, ben ik bij Hondenschool Consequent terechtgekomen. Hier hebben we samen alle cursussen doorlopen die er aangeboden werden, van puppycursus tot sport en spel en gehoorzaamheid. Gezien het reactieve gedrag van Nobi naar andere honden toe was dit niet altijd eenvoudig. Echter, dankzij de positieve trainingsmethode, waarbij me is geleerd om goed naar mijn hond te kijken en te handelen naar wat voor haar op dat moment het beste was, heb ik haar gedrag redelijk onder controle gekregen. Door deze manier van omgaan met Nobi, en nu ook met Sascha, zijn mijn honden echt uitgegroeid tot mijn maatjes.

Wat mij motiveert in het lesgeven is wanneer ik zie dat de cursist en hond gedurende de cursus beter contact met elkaar krijgen, dat ze elkaar beter gaan begrijpen, en het voor beiden daardoor alsmaar leuker wordt om samen dingen te ondernemen.

Ik zie jullie graag bij Hondenschool Consequent!

Catharina

Trainer

Hallo, mijn naam is Catharina van Beek en ik geef sinds 2012 les bij Hondenschool Consequent.

Ik heb met mijn honden altijd veel trainingen gevolgd. Naast opvoed- en gehoorzaamheidstrainingen ook jachttraining. De manier van lesgeven én de sfeer bij Hondenschool Consequent heeft mij altijd erg aangesproken en toen ik gevraagd werd ook zelf les te komen geven hoefde ik daar niet lang over na te denken. Om mijn kennis up te date te houden volg ik elk jaar veel workshops, lezingen en bijscholingen en ook volg ik met mijn eigen honden nog steeds les.

Het is een feestje om op het veld te staan en iedere week de vorderingen van cursisten en honden te zien. Ik hoop mijn passie voor het trainen met honden over te kunnen brengen.

Graag tot ziens bij Hondenschool Consequent!

Bert

Trainer

Hoi, mijn naam is Bert Holtvluwer en ik geef sinds 2009 les bij Hondenschool Consequent.

In 2003 ben ik samen met mijn dochter Jolyn begonnen met het lesgeven op een hondenschool, eerst behendigheidslessen en volgens gehoorzaamheidstrainingen. Toen mijn dochter in 2009 haar eigen hondenschool startte ben ik uiteraard bij haar gaan lesgeven. Het was wel even wennen voor mij dat Jolyn nu niet meer alleen mijn dochter en collega trainer was, maar nu ook de leiding had. Zeker in de begin jaren mocht ik zo af en toe wat adviezen geven….. En voor het mollen vangen was ik ook goed. Dat doe ik trouwens nog steeds. Na jarenlang allerlei verschillende opvoedcursussen te geven richt ik me inmiddels alleen nog op de gehoorzaamheidslessen en op speurlessen geven.

Het is bijzonder en erg leuk dat vader en dochter een gezamenlijke hobby uitoefenen. Voor mij is het les geven een ontspanning. Even weg uit de dagelijkse sleur en lekker in de buitenlucht op het hondenveldje in de Toldijk. Een belangrijke drijfveer om te les te geven is dat ik gemotiveerd wordt door mij eigen cursisten. Na een aantal lessen zie je dat zij resultaten boeken in het omgaan met de hond omdat ze meer en meer inzicht krijgen hoe zo’n beestje instinctief reageert op het gedrag en houding van de baas zelf. De baas leert veel over zichzelf maar zal zeker ook veel moeten weten over het ras en het natuurlijk gedrag van de hond. De passie, het enthousiasme, en het resultaat groeit met de week bij de cursisten. Valse honden bestaan niet. Honden die het vertrouwen in de mens zijn verloren bestaan wel. Het is mooi om te zien dat een hond altijd eerlijk is, niet veroordeelt, iedereen accepteert zoals hij/zij is. Hier kunnen wij als mens nog veel van leren.

Patricia

Hoi allemaal,

Ik ben Patricia ter Maat, trainer bij Hondenschool Consequent sinds 2015. Tijdens mijn opleiding tot Kynologisch Instructeur bij Dogvision/O&O heb ik hier stage gelopen en omdat ik het zo leuk vond ben ik er niet meer weg gegaan!

Ik vind het ontzettend leuk om eigenaar en hond te helpen elkaar te leren begrijpen en te vertrouwen en de band tussen hen te zien groeien. Ik vind het leuk om mensen te leren hoe hun honden te lezen en hoe gedrag aan te leren en verder uit te bouwen. Daarnaast kan ik er gewoon van genieten om ze samen plezier te zien hebben!

Zelf heb ik een Australische herder genaamd Flynn. Flynn is een vrolijke, actieve hond en dankzij hem leer ik nog steeds onwijs veel over hondengedrag, -training en -taal. Ik volg zelf dan ook cursussen met hem, maar ben eigenlijk altijd bezig om meer te leren over deze geweldige viervoeters. Flynn kenmerkt zich door tomeloze energie en enthousiasme. Op de foto moet ik hem vasthouden om te zorgen dat hij onze fotografe niet omver loopt!

Ik zie ernaar uit jullie te ontmoeten op Hondenschool Consequent

Tamara

Ik ben Tamara en ik geef sinds 2022 les bij Hondenschool Consequent.

In 2018 ben ik met onze eerste Finse Lappenhond Lajka de puppy en vervolgens jonge honden cursus gaan volgen bij Hondenschool Consequent. In 2019 ben ik met onze tweede Finse Lappenhond Sami begonnen met de puppycursus en met haar heb ik meegedaan tot de prettige huishond cursus. Aangezien Finse Lappenhonden best wel een beetje eigenwijs kunnen zijn en niet in de wieg zijn gelegd om meerdere keren achter elkaar hetzelfde te doen, zijn we niet doorgegaan naar de Gehoorzaamheid. Maar Sport & Spel activiteiten en Workshops doen Sami en ik wel heel graag. Hier beleven we samen dan ook veel plezier aan.

Het plezier en enthousiasme in het leren en werken/spelen met honden hoop ik ook aan jullie mee te geven tijdens de cursussen en lessen die ik geef. Ik vind het leuk om te kunnen helpen bij de versterking in de band tussen de cursist en zijn of haar hond, want dat is toch de basis voor een fijn leven samen.

Jolyn

Eigenaar hondenschool, hondengedragsdeskundige, trainer

Sinds juni 2009 ben ik met veel plezier eigenaresse van Hondenschool Consequent. Hiervoor heb ik jaren als kynologisch trainer gewerkt op verschillende hondenscholen in de Achterhoek.  Nou ja gewerkt.. het was eigenlijk meer een uit de hand gelopen hobby. Ik geef zowel groepscursussen als privétraining en gedragsbegeleiding. In 2008 heb ik mijn diploma als hondengedragsdeskundige behaald.

Het trainen met een hond begon toen als ik 12 jarig meisje labrador Toby kreeg. Ondanks dat ik erg jong was, heb ik verschillende trainingen met hem gevolgd. Vanaf mijn 15e begon ik met het assisteren van de instructeurs op de hondenschool waar ik toen zelf ook lessen volgde. Toen ik 18 jarige leeftijd mijn Oud Duitse Herder Balou kreeg en opnieuw allerlei trainingen met hem volgde, wist ik dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken. Ik volgde ongeveer alle trainingen die ik kon vinden; gehoorzaamheid/obedience, flyball, agility, dog dance, rally O, apporteren, speuren, detectie, etc. Inmiddels gaf ik ook zelfstandig les op de hondenschool waar ik eerder de trainers assisteerde.

Omdat ik vond dat ik naast mijn ervaring ook theoretisch kennis van zaken moest hebben en nog meer wou weten over hondengedrag, volgde ik de opleiding tot ‘hondengedragsadviseur’. Vervolgens ben ik in 2009 mijn  eigen hondenschool gestart en nog steeds ervaar ik veel plezier uit het geven van lessen en het begeleiden van mensen bij de opvoeding van hun hond.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijke kennis op gebied van hondengedrag en lesgeven, volg ik jaarlijks trainingen, workshops en bijscholing.

Samen met een fantastisch team begeleid ik wekelijks de deelnemers aan de cursussen op de hondenschool en kom ik bij mensen thuis voor individuele gedragsbegeleiding.

Ik hoop je snel te ontmoeten bij Hondenschool Consequent!