Kom jij ons team versterken? Bekijk onze vacatures

senioren cursus


Nieuwe cursus voor al wat oudere honden die nog steeds graag leuke dingen doen met de baas. De oefeningen zijn erop gericht om de hond geestelijk scherp en lichamelijk fit te houden. Verder krijgt jullie onderlinge band geheid een extra oppepper van deze cursus.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Honden vanaf een leeftijd van 5 jaar.
De honden hoeven niet aan speciale gehoorzaamheidseisen te voldoen maar moeten zich wel sociaal gedragen naar zowel andere mensen als andere honden.

Onderdelen senioren cursus

- Verschillende contact oefeningen
- Verschillende beheersingsoefeningen
- Verschillende samenwerkingsoefeningen
- Hersenwerk
- Lichamelijke fitheid oefeningen


Contact, beheersing en samenwerkingsoefeningen:

Omdat uw hond nou eenmaal al best gehoorzaam is en u daarom waarschijnlijk minder vaak met uw hond traint kan het zijn dat het onderlinge contact wat afgenomen is. Daarom besteden wij veel tijd aan oefeningen waarbij baas en hond moeten samenwerken zodat het contact verbeterd. Door de hond zichzelf te leren beheersen zal het samenwerken en uitvoeren van oefeningen voor zowel baas als hond een stuk makkelijker en leuker zijn. Door de vele contact oefeningen wordt de relatie met uw hond nog beter, en zal deze tot aan het eind van zijn leven sterk blijven.


Hersenwerk:

Omdat uw hond fysiek waarschijnlijk wat minder aankan dan toen hij nog in bloei van zijn leven was, hebben we in de senioren cursus veel hersenwerkjes zitten. Hersenwerk is het mentaal uitdagen van uw hond, het stimuleert alle zintuigen van de hond en laat zijn hersenen flink werken. Hersenwerk is hetzelfde als denksport, puzzelen of braintraining voor mensen. Het help oudere honden fit te blijven, leert honden zich te concentreren, geeft rust en voldoening, ontspanning en is zelfs inzetbaar om angst te overwinnen.


Lichamelijke fitheid:

Om uw oudere hond in optimale conditie te houden is er in deze cursus aandacht voor de lichamelijke gesteldheid van uw hond. In overleg met een dierenfysiotherapeut is  gekeken welke oefeningen geschikt zijn om uw hond in goede conditie te houden. We voorkomen dat de gewrichten te veel belast worden en bieden juist oefeningen aan om  spieren en gewrichten soepel te houden. Ook zullen we stabiliteitsoefeningen doen om de hond te leren zijn lichaam in balans te houden. Hierdoor leert de hond zijn lichaam goed kennen en zal hij minder snel blessures oplopen. Het wordt een feest voor baas en hond om samen deze verrassende oefeningen te doen.

De oefeningen die wij tijdens de cursus aanbieden, kunt u na die tijd ook makkelijk thuis doen om uw hond te blijven stimuleren. 

De cursus bestaat uit 5 lessen.

Voor de veiligheid van uw hond en die van andere, dient elke deelnemende hond voldoende gevaccineerd te worden. Ook tegen kennelhoest. Een vaccinatieboekje of hondenpaspoort dient desgevraagd aan de cursusleiding getoond te kunnen worden.

De senioren cursus wordt op dinsdag avond gegeven.

Kosten: 60,- euro voor 5 lessen van 1 uur.